1. grafische rekenmachine

De top 10 beste grafische rekenmachine van 2024

Altijd al willen weten welke grafische rekenmachine je moet aanschaffen? Hier heb je de top 10 producten die je naar een hoger niveau zullen brengen en je helemaal klaar maken voor jouw volgende wiskundige uitdaging. Als je al eens eerder een grafisch rekenmachine hebt gehad, dan weet je dat de veelzijdigheid ervan een enorme hulp kan zijn bij het oplossen van verschillende wiskunde problemen. Maar het kiezen tussen een van de vele modellen op de markt, kan een hele klus zijn. Gelukkig hebben we de perfecte lijst voor je samengesteld met de top 10 producten waarmee je kunt beginnen. Volg ons in dit artikel en ontdek welke producten het best passen bij jouw behoeften.

Wat is de beste grafische rekenmachine van 2024? Vind hier de top 10 beste grafische rekenmachines

Wil je voor in je kantoor een nieuwe grafische rekenmachine kopen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je namelijk allerlei soorten en varianten naar voren komen. Daarbij is het ook nog een feit dat je niet dagelijks een grafische rekenmachine koopt. Je doet er daarom verstandig aan om je goed in het huidige aanbod te verdiepen. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Hoe wij dit doen? Onze specialisten zijn voor jou op zoek naar de 10 beste grafische rekenmachine gegaan. Op basis van onze bevindingen en analyses hebben wij uiteindelijk de 10 beste grafische rekenmachine aan kunnen wijzen. Verder voorzien wij je verderop in dit artikel nog van handige tips. Met deze tips ben je in staat om nog sneller de beste grafische rekenmachine voor in jouw kantoor uit te kiezen.

Laatste aangepast: 24 jul. 2023

30 jun. 2023

Hoi, mijn naam Cathlyn. Samen met een team van andere specialisten werk ik dagelijks hard aan de website Hetbestevoorkantoor.nl. Dit doe ik voornamelijk omdat ik het erg leuk vind. Kantoorartikelen hebben bij mij een bepaalde passie opgewekt, getuige ook mijn vorige banen. Zo ben ik actief geweest als inrichter van kantoorpanden. Waar een goed kantoor aan moet voldoen, kan ik je dan ook haarfijn uitleggen.

Cathlyn Bakker
Cathlyn Bakker

De 5 beste grafische rekenmachines van A tot Z uitgelicht

Wat is nou de beste grafische rekenmachine waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is per individu verschillend. Dit komt voornamelijk doordat de wensen per individu verschillend zijn. Ook komt dit doordat de verschillende grafische rekenmachine allemaal op hun eigen manier uniek zijn. Dit maakte het voor ons een ware uitdaging om de 5 beste grafische rekenmachine uit te kiezen. Uiteindelijk zijn wij bij de onderstaande 5 varianten uitgekomen.

1. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition grafische rekenmachine is de perfecte combinatie van een gebruiksvriendelijke rekenmachine en een stukje programmeren. Of je nu leerling of student bent, deze rekenmachine biedt alle vertrouwde rekenmachinefuncties zoals matrixberekeningen, geavanceerde statistiek, vierkantswortels, financiële functies, vergelijkingen oplossen, en nog veel meer. Daarnaast heeft het een extra functie, waardoor je kunt programmeren in Python. De TI-84 Plus CE-T Python Edition is voorzien van een speciale Python App. Via deze app kun je leren programmeren in Python door de interactieve tutorials. Verder is deze rekenmachine voorzien van een breed kleurenscherm, een hogere processor, meer geheugen, een langere batterijduur, en meer. Je kunt er zelfs mee verbinden met je computer of mobiele apparaat via USB. De perfecte manier om je rekenvaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd ook te programmeren.

2. Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD kleurenscherm Voorzien van Nederlandse examenstand.

5/5

De Casio fx-CG50 Grafische Rekenmachine biedt een scherm met 8 regels x 21 karakters in een kleurenscherm. Met deze grafische rekenmachine kun je grafieken en gegevens in 7 kleuren weergeven. Het scherm is ook opsplitsbaar, wat betekent dat je een Graph/Graph of Graph/Tabel kan maken. Deze rekenmachine is voorzien van een Nederlandse examenstand. De rekenmachine is uitgerust met 61 kB gebruikersgeheugen en 16 MB flash, waardoor je updates kunt downloaden via de app. Daarnaast is er een aansluiting rekenmachine/rekenmachine of rekenmachine/PC mogelijk met de bijgeleverde kabel. Er is ook een directe overdracht van .txt, .csv en .py bestanden. De schuifdeksel zorgt voor een betere presentatie en de batterijen, 4 x AAA (LR03), zijn inbegrepen. Deze rekenmachine heeft ook verschillende technische specificaties zoals een natuurlijk display met meer dan 65.000 kleuren, 28 waarden-/constantengeheugen en elementaire wiskunde. Verder is er een omrekening van graden naar radiaal en gon, omrekening sexagesimaal <> decimaal, omrekening polair <> rechthoekig en eenheidomrekeningen. Deze rekenmachine heeft een garantie van 3 jaar.

3. Casio wetenschappelijke rekenmachine FX-991DEX, Duitstalige versie.

5/5

De Casio wetenschappelijke rekenmachine FX-991DEX biedt nieuwe functionaliteiten en een unieke ervaring. Dankzij het nieuwe LCD-scherm met een resolutie die vier keer hoger is dan de bekende FX ES Plus-serie en een veel krachtigere processor en twee keer zoveel geheugen, is deze rekenmachine een waardevolle tool voor het oplossen van complexe wiskundige problemen. Specifiek biedt deze rekenmachine 552 functies, een "Natural Textbook Display" met Natural V.P.A.M. voor natuurlijke invoer en uitvoer, een resolutie van 63 x 192 pixels, 16:10 + 2 cijfers, een zonne-energie en batterij (1x LR44) voeding en een nieuwe hardcase erop te schuiven. De afmetingen van de rekenmachine zijn 77 x 165,5 x 11,1 mm en het gewicht is 90 g. De Casio wetenschappelijke rekenmachine FX-991DEX is een krachtige wetenschappelijke rekenmachine die een hoge prestatie en betrouwbaarheid combineert met moderne en innovatieve technologie. Het is een uitstekend hulpmiddel voor studenten, professionals en wetenschappers die geavanceerde berekeningen nodig hebben. Met deze rekenmachine kunnen gebruikers de meest complexe wiskundige problemen oplossen, met een hoge mate van nauwkeurigheid en snelheid.

4. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine + Verlengde garantie.

5/5

De Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische Rekenmachine is een krachtige rekenmachine die ontworpen is om het leren van wiskunde te faciliteren. Deze rekenmachine is het meest geschikt voor studenten die wiskunde op de middelbare school of op de universiteit studeren. Het apparaat is uitgerust met een groot, helder en hoogwaardig kleurenscherm met een hoge resolutie en een achtergrondverlichting. Hierdoor kunnen studenten alle kleinste details van grafische details duidelijk zien. De TI-84 Plus CE-T Python Edition heeft ook enkele geavanceerde functies, waaronder de Python-app. Deze app maakt het mogelijk om gecompliceerde wiskunde- en grafische problemen op te lossen. Deze rekenmachine heeft ook een oplaadbare batterij, waardoor het een zeer handig en draagbaar apparaat is. Bovendien heeft deze rekenmachine Nederlandse examenstand, wat verplicht is voor toetsen in wiskunde. Deze rekenmachine wordt geleverd met een verlengde garantie, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je de beste kwaliteit krijgt.

5. HP Prime Graphing Calculator G2.

5/5

De HP Prime Graphing Calculator G2 heeft een innovatief ontwerp dat de mogelijkheden van een modern apparaat combineert met de kracht van een professionele rekenmachine. Met het 3,5-inch multi-touch enabled kleurenscherm kun je de functies bedienen door simpelweg met je vinger over het scherm te strelen. De HP Prime G2 is daarom bijzonder gemakkelijk in gebruik. Deze rekenmachine is ook uitgerust met een handig besturingssysteem waarmee je eenvoudig verschillende functies kunt uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig grafieken maken, formules invoeren en bewerken en eenvoudig de juiste oplossingen vinden voor complexe problemen. De HP Prime G2 is daarom een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die wiskundige problemen wil oplossen.

Nog niet de perfecte grafische rekenmachine gevonden?

Vind je de bovenstaande 5 grafische rekenmachine niet volledig op je wensen aansluiten? Of is er een andere reden waarom je liever niet voor één van deze 5 grafische rekenmachine kiest? In dat geval raden wij je aan om ook onderstaande 5 productreviews goed door te nemen. Ook over deze 5 grafische rekenmachine zijn wij namelijk te spreken.

6. Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T.

5/5

Met de Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T hebben leerlingen toegang tot een uitgebreide leeromgeving voor bètavakken. De handhelds hebben de vertrouwde TI-functionaliteit, een krachtiger processor en een vernieuwd design met extra dynamische wiskunde-applicaties. Deze rekenmachine is eenvoudig te gebruiken en biedt een intuïtieve manier om kennis te verwerven. De TI-Nspire™ CX II-T handhelds en bijbehorende software integreren perfect met elkaar. Alle verzamelde gegevens kunnen gemakkelijk op de computer of iPad® worden gebruikt. De rekenmachine is ideaal voor studenten die op zoek zijn naar een efficiënte manier van leren. De grafische rekenmachine biedt een breed scala aan mogelijkheden om studenten te helpen met hun wiskunde-opdrachten en -projecten.

7. Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T CAS Grafische Rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T CAS Grafische Rekenmachine is een revolutionaire rekenmachine die gebruikers de mogelijkheid geeft om hun wiskundige kennis te verdiepen. Met dit systeem kun je gemakkelijk bewerkingen uitvoeren, grafieken tekenen, uitgebreide gegevens analyseren en kunnen studenten hun eigen formules creëren voor diepgaand begrip. De rekenmachine is voorzien van een kleurenscherm dat de resultaten met klaarheid presenteert. Het biedt ook een intuïtief toetsenbord voor eenvoudige bediening. Het systeem is voorzien van de meest geavanceerde software die studenten helpt bij het begrijpen en verwerken van complexe gegevens. Het systeem bevat ook een speciale CAS-modus voor geavanceerde grafische en symbolische bewerkingen. Daarnaast beschikt het apparaat over een ingebouwde spellingscontrole, een ingebouwde woordenboek, meerdere talen en voorgeprogrammeerde functies. Met deze rekenmachine kunnen gebruikers ook hun grafieken en resultaten delen met anderen via het internet.

8. TI 84 Plus CE-T Python Edition + Beschermhoes + verlengde garantie + Laadkabel.

5/5

De TI 84 Plus CE-T Python Edition is een uitstekende grafische rekenmachine die geschikt is voor middelbare scholieren en studenten. Met zijn vergelijkbare eigenschappen als de TI-84 Plus CE-T, is dit een sterk en veelzijdig toestel. Dankzij het Python-apparaat kunnen studenten hun programmeerkennis verder ontwikkelen en verbeteren. Het scherm heeft een hoge resolutie en een backlight kleurenscherm, waardoor het duidelijk en leesbaar is. De oplaadbare batterij is gemakkelijk op te laden met de meegeleverde laadkabel. Deze rekenmachine is ook voorzien van een Nederlandse examenstand, waarmee studenten de verplichte wiskunde-examens kunnen maken. Daarnaast wordt er een beschermhoes meegeleverd, waardoor de rekenmachine goed beschermd is tegen stoten en andere schade. Bovendien krijg je met deze rekenmachine ook een verlengde garantie van twee jaar. Met deze rekenmachine kunnen studenten hun wiskunderesultaten verbeteren en zijn ze goed voorbereid op de wiskunde-examens.

9. Texas Instruments TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine is een slanke en handige rekenmachine met veel functionaliteit. Het is de opvolger van de TI-84 Plus C Silver Edition en beschikt over een kleurenscherm met heldere backlight. Dit maakt het mogelijk om afbeeldingen toe te voegen aan grafieken. De batterij is ook oplaadbaar. Bovendien is deze rekenmachine toegestaan op het centraal eindexamen HAVO & VWO en International Baccalaureate® (IB). Hiermee is de TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine een ideaal alternatief voor de TI-84 Plus. Daarnaast is de examenstand verplicht in Nederland sinds 2016. Deze rekenmachine heeft een aantal extra handige functies. Zo kun je eenvoudig wiskundige berekeningen maken, zoals integraal- en differentiaalberekeningen. Ook kun je gegevens sorteren en opslaan. Daarnaast heeft de rekenmachine een USB-poort waarmee je eenvoudig bestanden kunt uitwisselen. Deze rekenmachine is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en krachtige rekenmachine.

10. HP Prime Grafische Rekenmachine.

5/5

Met de HP Prime Grafische Rekenmachine krijg je een intuïtief en krachtig apparaat. Dit is de perfecte rekenmachine voor studenten, docenten en iedereen die geïnteresseerd is in wiskunde en wetenschappelijke berekeningen. Deze handheld rekenmachine heeft een helder 5,5 inch kleurenscherm dat intuïtief te bedienen is. Je kunt rekenen met verschillende instellingen, zoals standaard, lineaire, polar en trigonometrische. Het bedieningspaneel heeft toetsen voor de meest gebruikte functies. Door de ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit kun je de HP Prime Grafische Rekenmachine gebruiken om toegang te krijgen tot cloud-apps, zoals snelle toegang tot leerinhoud en online-oplossingen voor problemen. Je kunt ook bestanden delen en eenvoudig overstappen tussen verschillende applicaties. Daarnaast heeft de calculator een ingebouwde webcam, zodat je problemen visueel kunt oplossen. De HP Prime Grafische Rekenmachine is verkrijgbaar met een levenslange garantie, dus je kunt er zeker van zijn dat deze je jarenlang zal dienen.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste grafische rekenmachine

Ja, je kunt deze grafische rekenmachine blind vertrouwen. Dit heeft twee redenen:

  • Wij hebben volledig zelf het onderzoek uitgevoerd. De adviezen die wij je geven, zijn hierdoor adviezen waar wij volledig achterstaan.
  • Wij werken volledig onafhankelijkheid. Ook hebben wij ervoor gekozen om onafhankelijk te werken. Dit houdt in dat wij niet met andere merken of fabrikanten samenwerken.

Voor het selecteren van de 10 beste grafische rekenmachine hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Hierbij hebben we kritisch naar de kwaliteit, prijs, samenstelling en voordelen per product gekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk de top 10 beste grafische rekenmachine aan kunnen wijzen.

Onze laatste woord over grafische rekenmachine

Na u een goed beeld te hebben gevormd van de 10 beste grafische rekenmachine, is het tijd om een beslissing te nemen. U hoeft niet meer veel tijd te besteden aan het zoeken naar een andere grafische rekenmachine, want wij hebben de moeite al gedaan om de beste modellen voor u te vinden. Als u zich aan deze lijst houd, bent u er zeker van dat u een goede keuze maakt. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met uw aankoop, is het belangrijk om de functies van de grafische rekenmachine die u wilt kopen te vergelijken met de functies van de andere modellen. Als u alle beslissingen met zorg neemt, kunt u met een goed gevoel een grafische rekenmachine kopen. Bovendien zal het u helpen om veel tijd en moeite te besparen bij de aankoop van de beste grafische rekenmachine.

Nieuwe grafische rekenmachine kopen: waar moet je precies op letten?

Is het voor jou kraakhelder; heb je een nieuwe grafische rekenmachine voor in je kantoor nodig? Dan doe je er, volgens ons, verstandig aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Dat deze 10 grafische rekenmachine als beste uit onze test gekomen zijn, is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze 10 grafische rekenmachine hebben gewoonweg het meeste te bieden. Om uiteindelijk voor jezelf tot de juiste keuze te komen, zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten.

Samenstelling en gebruik van de grafische rekenmachine

Ten eerste moet je goed naar de samenstelling van elke grafische rekenmachine kijken. Elke grafische rekenmachine is op zijn eigen manier uniek, waardoor je op dit gebied een uitgebreide vergelijking kunt maken. Ten tweede moet je over het gewenste gebruik nadenken. Waarvoor en hoe wil je precies je nieuwe grafische rekenmachine gebruiken? Als je dat weet, kun je dit prima afstemmen op de samenstelling van elke grafische rekenmachine. Je bent hierdoor in staat om alvast een flinke schifting in het aanbod te maken.

Budget en kwaliteit van de grafische rekenmachine

Verder heb je uiteraard met de kwaliteit van de grafische rekenmachine te maken. Wij raden je aan om alleen voor een variant van een A-merk te kiezen. Kies ook voor een variant die goed aangeschreven staat. Dat geldt in ieder geval allemaal voor de varianten die wij hierboven besproken hebben. Tot slot moet je ook nog op je budget letten. Hoeveel geld kun en wil je uitgeven aan je nieuwe grafische rekenmachine? Doordat de prijzen nogal uiteenlopen, kun je voor elk budget wel een prima grafische rekenmachine aanschaffen. Ga in ieder geval voor één van bovenstaande varianten.