1. processor

De top 10 beste processor van 2024

Vergeet niet dat er verschillende soorten processors beschikbaar zijn die ieder specifiek zijn ontworpen voor een ander doel. Wat heb jij nodig van een processor? Wil jij iets met een hoge prestaties, iets dat je veel geld bespaart of allebei? Kun je kiezen uit een van de vele processors op de markt? Kom meer te weten over de top 10 producten waarmee je jouw perfecte processor kunt vinden. Ontdek de voordelen aan het kopen van de beste processor voor jouw behoeften. Leer hoe je het meeste uit jouw processor kunt halen en hoeveel geld je bespaart wanneer je de juiste aankoop doet. Vergezeld door een reeks aan ideeën en tips kom je zo tot de ultieme beslissing over welke processor je moet kiezen.

Wat is de beste processor van 2024? Vind hier de top 10 beste processors

Wil je voor in je kantoor een nieuwe processor kopen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je namelijk allerlei soorten en varianten naar voren komen. Daarbij is het ook nog een feit dat je niet dagelijks een processor koopt. Je doet er daarom verstandig aan om je goed in het huidige aanbod te verdiepen. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Hoe wij dit doen? Onze specialisten zijn voor jou op zoek naar de 10 beste processor gegaan. Op basis van onze bevindingen en analyses hebben wij uiteindelijk de 10 beste processor aan kunnen wijzen. Verder voorzien wij je verderop in dit artikel nog van handige tips. Met deze tips ben je in staat om nog sneller de beste processor voor in jouw kantoor uit te kiezen.

Laatste aangepast: 4 aug. 2023

30 jun. 2023

Hoi, mijn naam Cathlyn. Samen met een team van andere specialisten werk ik dagelijks hard aan de website Hetbestevoorkantoor.nl. Dit doe ik voornamelijk omdat ik het erg leuk vind. Kantoorartikelen hebben bij mij een bepaalde passie opgewekt, getuige ook mijn vorige banen. Zo ben ik actief geweest als inrichter van kantoorpanden. Waar een goed kantoor aan moet voldoen, kan ik je dan ook haarfijn uitleggen.

Cathlyn Bakker
Cathlyn Bakker

De 5 beste processors van A tot Z uitgelicht

Wat is nou de beste processor waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is per individu verschillend. Dit komt voornamelijk doordat de wensen per individu verschillend zijn. Ook komt dit doordat de verschillende processor allemaal op hun eigen manier uniek zijn. Dit maakte het voor ons een ware uitdaging om de 5 beste processor uit te kiezen. Uiteindelijk zijn wij bij de onderstaande 5 varianten uitgekomen.

1. AMD Ryzen 5 4500 Processor 3.6 GHz (4.1 GHz) 6-cores 12 threads 11 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth.

5/5

De AMD Ryzen 5 4500 processor biedt een uitstekende prestatie voor een lage prijs. Dankzij de 6-kernen en 12 threads, is de processor in staat om meerdere opdrachten tegelijkertijd uit te voeren, waardoor efficiëntie en prestaties worden verhoogd. Bovendien heeft de processor een 11 MB cache geheugen, dit helpt bij het verbeteren van de prestaties en het verminderen van de wachttijd. De processor is ook uitgerust met AMD Wraith Stealth koeler. Deze koeler is ontworpen om de processor koel te houden, zelfs bij intensief gebruik. Dankzij de geavanceerde technologie en het compacte ontwerp, is het een stille en efficiënte koeler. Bovendien is de koeler ook energiezuinig, waardoor je geen grote energierekening krijgt.

2. AMD Ryzen 5 5500 Processor 3 6 GHz 4 2 GHz 6-cores 12 threads 19 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth doos.

5/5

Met de AMD Ryzen 5 5500 processor maak je korte metten met complexe taken. De processor maakt gebruik van de AMD Zen 3-architectuur, wat resulteert in verbeterde prestaties in vergelijking met zijn voorganger. Dankzij de 19 MB cache kan de processor grote hoeveelheden informatie sneller verwerken, waardoor het rendementsverlies bij het uitvoeren van taken vermindert. De processor is ook voorzien van het AMD Wraith Stealth koelerontwerp. Met deze koeler kun je de prestaties van de processor op zijn hoogst houden terwijl de temperatuur laag blijft. De koeler is ook stil en energiezuinig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over lawaai of hoge energiekosten.

3. AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen.

5/5

De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is een krachtige processor met 8 cores en 4,7 GHz die u de beste prestaties biedt voor al uw gaming behoeften. Met deze processor krijgt u een superieure prestatie, waardoor uw gaming ervaring wordt verhoogd. De processor heeft een hoge prestatie, waardoor uw games sneller en vloeiender draaien. Dankzij de hoge prestaties kunt u ook zwaardere games spelen zonder dat u beperkt wordt door lage framesnelheden. Het beste van de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is dat u geen enkele kwaliteit hoeft in te leveren, zelfs bij de meest veeleisende games. U kunt rekenen op een vloeiende gaming ervaring, waardoor u de best mogelijke prestaties krijgt. Ook heeft de processor een lange levensduur, waardoor u er jarenlang plezier van kunt hebben. Met de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor kunt u er zeker van zijn dat u de best mogelijke prestaties krijgt.

4. AMD Ryzen 9 5900X.

5/5

De AMD Ryzen 9 5900X is de ultieme processor voor gamers die op zoek zijn naar de hoogste prestaties. De processor heeft 12 kernen en 24 threads, wat betekent dat je een supersnelle verwerking krijgt. De processorkracht van de AMD Ryzen 9 5900X maakt het mogelijk om zelfs de meest krachtige games op hoge instellingen te spelen. De AMD Ryzen 9 5900X heeft ook een aantal andere handige functies. Je krijgt bijvoorbeeld een zeer geavanceerde cooling technology die ervoor zorgt dat je processor ook bij hoge belasting koel blijft. Daarnaast heeft de processor een hoge grafische prestatie en ondersteunt hij PCIE 4.0 voor supersnelle data-overdracht. Ook is er ondersteuning voor DDR4-geheugen voor optimale prestaties. De AMD Ryzen 9 5900X is de perfecte processor om de meest veeleisende games tot leven te brengen. De processor biedt een volwaardige gamingervaring met hoge prestaties en betrouwbare stabiliteit. Dankzij de hoogwaardige technologie en de moderne features is deze processor een must-have voor iedere hardcore gamer.

5. Processor AMD RYZEN 5 5600X 3 7Ghz 32 MB AM4.

5/5

Met de AMD Ryzen 5 5600X processor ben je verzekerd van een uitstekende prestatie. De processor is uitgerust met een geavanceerde 7nm Zen3 architectuur, die voor een meer responsieve en betere prestatie zorgt. Daarnaast heeft de processor zes cores en 32 MB cache geheugen waardoor programma's en games veel sneller worden uitgevoerd. De processor is geschikt voor de meest gangbare moederborden met Socket AM4. Met de kloksnelheid van 3700 MHz en een turbo-modus tot maximaal 4600 MHz is de processor ideaal voor het uitvoeren van geavanceerde taken. Daarnaast is de processor perfect voor gamers, met een verbetering van de prestaties in zowel single- als multithread processen, waardoor games veel sneller zullen laden.

Nog niet de perfecte processor gevonden?

Vind je de bovenstaande 5 processor niet volledig op je wensen aansluiten? Of is er een andere reden waarom je liever niet voor één van deze 5 processor kiest? In dat geval raden wij je aan om ook onderstaande 5 productreviews goed door te nemen. Ook over deze 5 processor zijn wij namelijk te spreken.

6. AMD Ryzen 7 5700X Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5700X Processor is een uitstekende keuze voor mensen die prestaties en efficiëntie willen combineren. Met 8 cores en 16 threads is deze processor ontworpen om prestaties te leveren die andere processors niet kunnen bieden. De processor heeft een kloksnelheid van 4600 MHz en een turbo-modus tot maximaal 4000 MHz. Dat betekent dat je de processor kunt overklokken en een betere prestatie krijgt. De processor is ook uitgerust met een unlocked multiplier, wat betekent dat het mogelijk is om de prestaties aan te passen aan je behoeften. Ook bevat de processor technologieën zoals AMD SenseMI, AMD Ryzen Master Utility en AMD Ryzen VR Ready Premium. Dit maakt het mogelijk om de processor te optimaliseren voor verschillende toepassingen, waardoor je een betere prestatie krijgt. De Ryzen 7 5700X Processor is ook compatibel met Socket AM4 moederborden, waardoor je deze kunt gebruiken in verschillende PC-configuraties.

7. Intel Core i7 10700F 2.9 GHz 8-kern 16 threads 16 MB cache LGA1200 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7 10700F is een krachtige processor met 8 kernen, 16 threads, een kloksnelheid van 2,9 GHz en een 16 MB cache. Deze processor is geoptimaliseerd voor multitasking en kan gebruikers helpen bij het verwerken van meerdere taken tegelijkertijd. Het bevat ook Intel's Turbo Boost Max Technology 3.0 en Intel Turbo Boost Technology 2.0, waardoor de processor een maximale kloksnelheid van 4,8 GHz en 4,7 GHz kan bereiken. Deze processor is uitgerust met een LGA1200 Socket, waardoor hij compatibel is met verschillende moederborden. Het ondersteunt ook een Dual-channel geheugen, wat betekent dat het maximaal 128GB intern geheugen kan ondersteunen. De Intel Core i7-10700F is ook uitgerust met SSE4.1, SSE4.2 en AVX 2.0 instructie-sets, waardoor het perfect is voor zware gaming- en bewerkingsbehoeften. Bovendien wordt het geleverd in een retaildoos, waarmee u de processor kunt installeren.

8. AMD Ryzen 7 5800X3D Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5800X3D processor biedt een indrukwekkende prestatie die je kunt gebruiken voor verschillende taken. De processor is ontworpen met behulp van de nieuwste Zen 3-architectuur, die een aanzienlijke verbetering biedt ten opzichte van de vorige generatie. Het bevat acht cores/sixteen threads, waardoor je een uitstekende prestatie krijgt, zelfs bij multitasking. Bovendien is de processor voorzien van een kloksnelheid van 3400 MHz, en een turbo-modus die de kloksnelheid kan verhogen tot maximaal 4500 MHz. De processor is op een moederbord met Socket AM4 te plaatsen, waardoor je een optimale prestatie krijgt bij het werken met verschillende programma's. Bovendien heeft de processor een stroomverbruik van maximaal 105W, wat betekent dat het energiezuinig is en je niet bang hoeft te zijn voor hoge energiekosten. Met de AMD Ryzen 7 5800X3D processor heb je toegang tot de nieuwste technologie, waardoor je kunt genieten van een snelle en efficiënte prestatie.

9. Intel Core i7 13700K Processor 3.4 GHz (5.4 GHz) 16 core 8P+8E 24 threads 30 MB cache LGA1700 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7-13700K processor is een krachtige processor die is ontworpen om de meest veeleisende applicaties en taken aan te kunnen. Dankzij de krachtige processor, met 16 cores en 24 threads, kunt u programma's, grafische taken en video-editing met gemak uitvoeren. De processor heeft een nominale kloksnelheid van 3,4 GHz die kan worden opgevoerd tot 5,4 GHz met de Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0-technologie. Bovendien heeft de processor een geïntegreerde Intel UHD Graphics 770-videoadapter met een basisfrequentie van 300 MHz die ondersteuning biedt voor Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1. De processor is ook compatibel met maximaal 128 GB intern geheugen en is ondersteunt DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM geheugentypen. Deze processor is geschikt voor zowel desktopcomputers als voor werkstations en tablets. Met de LGA1700 Socket-behuizing is de processor eenvoudig te installeren.

10. Intel Core i9-13900K, Intel® Core™ i9, LGA 1700, Intel, i9-13900K, 64-bit, Intel® 13de generatie Core™ i9.

5/5

De Intel Core i9-13900K is de ultieme processor voor gaming en productiviteit. Met Intel® 13de generatie Core™ i9 technologie en een 64-bits architectuur is deze processor een krachtige optie voor het verwerken van zwaar werk. De LGA 1700 processor socket zorgt voor een stabiele verbinding tussen de processor en het moederbord die nodig is om optimaal te profiteren van de prestaties. Deze processor ondersteunt maximaal 128 GB intern geheugen en is compatibel met DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM geheugentypen. Bovendien is de Intel Core i9-13900K voorzien van een Intel UHD Graphics 770 onboard grafische adapter met een basisfrequentie van 300 MHz. Deze processor ondersteunt Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1 outputtypes. Met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency van 5,7 GHz en Intel® Thermal Velocity Boost Frequency van 5,8 GHz biedt de Intel Core i9-13900K krachtige prestaties voor gaming en productiviteit. Deze processor is geschikt voor PC/Client/Tablet, Workstation en PCI Express slots met versie 4.0, 5.0 en is met zijn uitgebreide mogelijkheden een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige processor.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste processor

Ja, je kunt deze processor blind vertrouwen. Dit heeft twee redenen:

  • Wij hebben volledig zelf het onderzoek uitgevoerd. De adviezen die wij je geven, zijn hierdoor adviezen waar wij volledig achterstaan.
  • Wij werken volledig onafhankelijkheid. Ook hebben wij ervoor gekozen om onafhankelijk te werken. Dit houdt in dat wij niet met andere merken of fabrikanten samenwerken.

Voor het selecteren van de 10 beste processor hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Hierbij hebben we kritisch naar de kwaliteit, prijs, samenstelling en voordelen per product gekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk de top 10 beste processor aan kunnen wijzen.

Onze laatste woord over processor

Dus, als je op zoek bent naar een processor, dan is een van deze top 10 je beste optie. Ze hebben allemaal geweldige prestaties, dus het kiezen van één kan best lastig zijn. Maar met de informatie uit dit artikel is het hopelijk wat gemakkelijker geworden. Uiteindelijk kies je de processor die past bij je budget, prestaties en andere individuele behoeften. We hopen dat je een geweldige processor hebt gevonden met behulp van dit artikel. En als je nog vragen hebt, zijn we meer dan blij om te helpen. Neem gerust contact met ons op en we staan ​​je bij om je aankoop een succes te maken. Zodat je je processor met een gerust hart kunt gebruiken.

Nieuwe processor kopen: waar moet je precies op letten?

Is het voor jou kraakhelder; heb je een nieuwe processor voor in je kantoor nodig? Dan doe je er, volgens ons, verstandig aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Dat deze 10 processor als beste uit onze test gekomen zijn, is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze 10 processor hebben gewoonweg het meeste te bieden. Om uiteindelijk voor jezelf tot de juiste keuze te komen, zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten.

Samenstelling en gebruik van de processor

Ten eerste moet je goed naar de samenstelling van elke processor kijken. Elke processor is op zijn eigen manier uniek, waardoor je op dit gebied een uitgebreide vergelijking kunt maken. Ten tweede moet je over het gewenste gebruik nadenken. Waarvoor en hoe wil je precies je nieuwe processor gebruiken? Als je dat weet, kun je dit prima afstemmen op de samenstelling van elke processor. Je bent hierdoor in staat om alvast een flinke schifting in het aanbod te maken.

Budget en kwaliteit van de processor

Verder heb je uiteraard met de kwaliteit van de processor te maken. Wij raden je aan om alleen voor een variant van een A-merk te kiezen. Kies ook voor een variant die goed aangeschreven staat. Dat geldt in ieder geval allemaal voor de varianten die wij hierboven besproken hebben. Tot slot moet je ook nog op je budget letten. Hoeveel geld kun en wil je uitgeven aan je nieuwe processor? Doordat de prijzen nogal uiteenlopen, kun je voor elk budget wel een prima processor aanschaffen. Ga in ieder geval voor één van bovenstaande varianten.