1. mesh wifi router

De top 10 beste mesh wifi router van 2024

Je bent op zoek naar een snel, veilig en betrouwbaar internetverbinding en je hebt gehoord dat mesh wifi routers de beste ervaring bieden. Maar je weet niet precies welke je moet kiezen. De markt biedt een grote verscheidenheid aan mesh wifi routers, waardoor je het gevoel krijgt dat je niet weet welke het beste bij je past. Je kunt stoppen met zoeken. In dit artikel gaan we je de top 10 mesh wifi routers laten zien, zodat je snel en gemakkelijk de wensen en eisen kunt vergelijken en geschikte routers kunt vinden die aan je eisen voldoen.

Wat is de beste mesh wifi router van 2024? Vind hier de top 10 beste mesh wifi routers

Wil je voor in je kantoor een nieuwe mesh wifi router kopen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je namelijk allerlei soorten en varianten naar voren komen. Daarbij is het ook nog een feit dat je niet dagelijks een mesh wifi router koopt. Je doet er daarom verstandig aan om je goed in het huidige aanbod te verdiepen. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Hoe wij dit doen? Onze specialisten zijn voor jou op zoek naar de 10 beste mesh wifi router gegaan. Op basis van onze bevindingen en analyses hebben wij uiteindelijk de 10 beste mesh wifi router aan kunnen wijzen. Verder voorzien wij je verderop in dit artikel nog van handige tips. Met deze tips ben je in staat om nog sneller de beste mesh wifi router voor in jouw kantoor uit te kiezen.

Laatste aangepast: 3 aug. 2023

30 jun. 2023

Hoi, mijn naam Cathlyn. Samen met een team van andere specialisten werk ik dagelijks hard aan de website Hetbestevoorkantoor.nl. Dit doe ik voornamelijk omdat ik het erg leuk vind. Kantoorartikelen hebben bij mij een bepaalde passie opgewekt, getuige ook mijn vorige banen. Zo ben ik actief geweest als inrichter van kantoorpanden. Waar een goed kantoor aan moet voldoen, kan ik je dan ook haarfijn uitleggen.

Cathlyn Bakker
Cathlyn Bakker

De 5 beste mesh wifi routers van A tot Z uitgelicht

Wat is nou de beste mesh wifi router waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is per individu verschillend. Dit komt voornamelijk doordat de wensen per individu verschillend zijn. Ook komt dit doordat de verschillende mesh wifi router allemaal op hun eigen manier uniek zijn. Dit maakte het voor ons een ware uitdaging om de 5 beste mesh wifi router uit te kiezen. Uiteindelijk zijn wij bij de onderstaande 5 varianten uitgekomen.

1. Linksys Atlas 6 MX2003 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 3-Pack.

5/5

De Linksys Atlas 6 MX2003 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 3-Pack is een revolutionaire draadloze router die prestaties op je netwerk naar een volgend niveau tilt. Je krijgt een krachtig draadloos signaal dat je in staat stelt om op meerdere apparaten tegelijk te surfen. Je zult geen haperingen of trage verbindingen meer ervaren. Met deze router krijg je ook de mogelijkheid om een Mesh-netwerk te maken, zodat je een compleet en betrouwbaar signaal hebt door de gehele woning. Het beste aan de Linksys Atlas 6 MX2003 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 3-Pack is dat dit systeem gemakkelijk is in te stellen en te gebruiken. Je kunt deze router eenvoudig aan je netwerk toevoegen met de Linksys App, zodat je geen moeilijke instellingen hoeft te maken. De router biedt ook extra beveiliging, zoals een ingebouwde firewall en ingebouwde geavanceerde encryptie. Zo kun je met een gerust hart surfen en je gegevens beveiligd houden.

2. Linksys Atlas 6 MX2002 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 2-Pack.

5/5

Met de Linksys Atlas 6 heb je een WiFi-systeem dat je een uitstekende, zeer stabiele verbinding geeft, waarmee je meerdere apparaten tegelijk kunt gebruiken. Deze WiFi-routers zijn uitgerust met de nieuwste WiFi 6 AX3000 Dual-Band technologie, waardoor je een verbinding krijgt die tot wel 4 keer sneller is dan de vorige generatie routers. Met deze routers krijg je een draadloos bereik tot wel 465 m2, waardoor je overal in huis draadloos kunt internetten. Daarnaast zijn de routers uitgerust met een Gigabit-Ethernet-aansluiting waarmee je een bekabelde verbinding met je modem kunt maken. Hierdoor krijg je een betrouwbare verbinding met een lage latency, waardoor je gaming-ervaringen nog beter worden. De routers zijn daarnaast ook voorzien van de MU-MIMO-technologie, waardoor je meerdere apparaten tegelijk kunt verbinden, zonder dat de prestaties worden beïnvloed. Met de Linksys Atlas 6 krijg je dus een Mesh WiFi-systeem dat meegroeit met jouw behoeften.

3. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018.

5/5

Met de TP-Link Whole Home Mesh Wi-Fi-systeem AC1200 Dual-Band Wi-Fi Deco M4 (3-pack) blijf je altijd en overal verbonden. De Deco Mesh-technologie biedt een veel betere wifi-ervaring dan voorheen, met hogere wifi-snelheden en een sterker wifi-signaal. Hierdoor heb je een sterk wifi-signaal in elke hoek van je huis, tot wel 4000 vierkante meter. De Deco M4 maakt gebruik van draadloze verbindingen en optionele Ethernet-backhaul om de Deco-units met elkaar te verbinden, waardoor je nog snellere netwerksnelheden krijgt en echt naadloze dekking. Je kunt zelfs meerdere Deco-units in je netwerk installeren, waardoor je wifi-signaal over meerdere verdiepingen of kamers kan worden uitgebreid.

4. TP-Link Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack - 2019.

5/5

De TP-Link Deco E4 is ook een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een netwerk met een uitstekende beveiliging. Het systeem is uitgerust met het meest geavanceerde beveiligingsprotocol, waardoor je woning beveiligd is tegen cyberdreigingen. Ook is het systeem uitgerust met een Parental Control functie, waarmee je de toegang tot internet kunt beheren en beperken voor bepaalde apparaten. Hierdoor krijgen je kinderen toegang tot betrouwbare en veilige websites. Tot slot is de Deco E4 ook nog eens eenvoudig te installeren. Het systeem wordt geleverd met één netwerkkabel en een simpele stapsgewijze installatiegids, waardoor je binnen een paar minuten al kunt genieten van een stabiele en betrouwbare wifi-verbinding. Kortom, met de TP-Link Deco E4 geniet je van een optimaal wifi-netwerk met een uitstekende beveiliging.

5. TP-Link Deco X50 Mesh WiFi Wifi 6 3000Mbps 3-pack 2022.

5/5

Met de TP-Link Deco X50 Mesh WiFi Wifi 6 3000Mbps 3-pack 2022 krijg je een ultra-moderne router met een enorme boost in dekking, snelheid en capaciteit. Dankzij Wi-Fi 6 (AX) is je netwerk stabieler, sneller bij een groot aantal verbonden toestellen en energiezuiniger voor al je apparaten. Met de Multi-User MIMO technologie kan de router meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet voorzien, waardoor het ideaal is voor huishoudens met veel slimme apparaten. De TP-Link Deco X50 Mesh WiFi Wifi 6 3000Mbps 3-pack 2022 is gemakkelijk te installeren via de app. Je kunt de app installeren op Android of iOS en binnen no-time geniet je van een toekomstig netwerk dat sneller laadt en meer verbinding maakt. Met het Mesh Wifi systeem behoud je altijd een uitstekende draadloze dekking, zelfs in de verste hoeken van je huis.

Nog niet de perfecte mesh wifi router gevonden?

Vind je de bovenstaande 5 mesh wifi router niet volledig op je wensen aansluiten? Of is er een andere reden waarom je liever niet voor één van deze 5 mesh wifi router kiest? In dat geval raden wij je aan om ook onderstaande 5 productreviews goed door te nemen. Ook over deze 5 mesh wifi router zijn wij namelijk te spreken.

6. TP-Link Deco M5 Mesh Wifi 2-Pack.

5/5

De TP-Link Deco M5 is speciaal ontworpen om een veilige en betrouwbare wifi-verbinding te bieden voor al je apparaten. Het systeem is uitgerust met de laatste beveiligingstechnologie, waaronder WPA3, waardoor je wifi-netwerk optimaal beschermd is tegen externe aanvallen. Ook is het voorzien van de Deco Mesh technologie, waardoor de verbinding tussen alle apparaten ononderbroken blijft. Hierdoor kun je altijd en overal genieten van een snelle, betrouwbare wifi-verbinding. Daarnaast biedt de TP-Link Deco M5 verschillende handige functies om je ervaring te verbeteren. Zo kun je met de Deco-app de router beheren en het netwerk optimaliseren. Ook kun je via de app toegang krijgen tot verschillende netwerkfuncties, zoals gastnetwerken, kinderscherm en ouderlijk toezicht. Zo heb je altijd controle over wat er met je netwerk gebeurt.

7. Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding.

5/5

Met de Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding breid je je wifi-dekking zo gemakkelijk uit. Het is een krachtig wifi punt dat je eenvoudig aansluit op een Nest WiFi Router of ander Google WiFi systeem. Hierdoor vergroot je je wifi-bereik met tot 90m². Ook beschikt het wifi punt over een speaker met de Google Assistent, waardoor je het met je stem kunt bedienen. Muziek afspelen, wifi pauzeren of vragen naar het weer? Alles kan met de Nest WiFi. De Nest WiFi werkt ook met verschillende merken apparaten en is eenvoudig te koppelen aan de Google Home-app. De updates worden automatisch uitgevoerd, zodat je netwerk betrouwbaar en veilig blijft. Je profiteert met de Nest WiFi Multiroom Wifi Uitbreiding dus van een sterk en betrouwbaar wifi signaal. Of je nu thuis bent of op de zaak, je hebt altijd een betrouwbare connectie!

8. TP-Link Deco X60 Mesh WiFi Wifi 6 AX5400 3-pack 2022.

5/5

De Deco X60 is ontworpen met liefde voor detail. Deze router heeft een eenvoudig maar modern ontwerp dat perfect bij jouw interieur zal passen. Je kunt de router ook met je stem bedienen, via een app of een webinterface. Met de Deco X60 krijg je ook een antivirusbescherming voor al je apparaat. De TP-Link Deco X60 is een Mesh-wifi systeem dat je het beste van twee werelden biedt. Wifi 6 geeft je een enorme boost in snelheid en Mesh-netwerken bieden je betere dekking en een stabielere verbinding. De Deco X60 heeft ook een modern en stijlvol design en een eenvoudige bediening via stem, app of webinterface. Je krijgt ook antivirusbescherming voor al je apparaten. De Deco X60 is dus de perfecte keuze als je een betrouwbare verbinding en betere dekking nodig hebt.

9. TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh WiFi 3-Pack.

5/5

Het pakket bestaat uit drie deco units die je overal in huis kunt plaatsen. Door de compacte afmetingen en het moderne design past de deco in elk interieur. De units kunnen individueel worden ingesteld waardoor ze aan verschillende behoeften kunnen voldoen. Met de TP-Link Deco P9 creëer je een veilige en betrouwbare wifi omgeving. Je kunt verschillende netwerken maken voor je gasten, kinderen of andere apparaat. Door de ingebouwde beveiligingsfuncties is je netwerk tegen hackers, malware en andere cyberaanvallen beschermd. Bovendien kun je met de app eenvoudig controleren hoe je verbinding staat en welke apparaten er zijn aangesloten.

10. TP-Link Deco XE75 Pro Mesh WiFi Tri-band Wifi 6E 5400Mbps 3-pack 2022.

5/5

Met de Deco XE75 Pro krijg je een snelle, betrouwbare Wi-Fi-verbinding die tot wel 5400Mbps aan bandbreedte biedt. Met de Tri-band technologie kan je verschillende apparaten aansluiten zonder dat de prestaties afnemen. Deze router kan ook gebruik maken van het nieuwe Wi-Fi 6E-netwerk, wat betekent dat je nog meer bandbreedte en verbindingssnelheid krijgt. De XE75 Pro biedt ook een aantal geavanceerde functies om je netwerk veilig te houden. Deze router maakt gebruik van de laatste beveiligingstechnologieën, zoals WPA3-encryptie en een ingebouwde firewall om ongewenst verkeer te blokkeren. Het heeft ook een slimme QoS-functie om te zorgen dat je apparaten de juiste prioriteit krijgen als het om bandbreedte gaat. Met de Deco XE75 Pro krijg je dus een veilig, betrouwbaar en snel mesh wifi-netwerk.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste mesh wifi router

Ja, je kunt deze mesh wifi router blind vertrouwen. Dit heeft twee redenen:

  • Wij hebben volledig zelf het onderzoek uitgevoerd. De adviezen die wij je geven, zijn hierdoor adviezen waar wij volledig achterstaan.
  • Wij werken volledig onafhankelijkheid. Ook hebben wij ervoor gekozen om onafhankelijk te werken. Dit houdt in dat wij niet met andere merken of fabrikanten samenwerken.

Voor het selecteren van de 10 beste mesh wifi router hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Hierbij hebben we kritisch naar de kwaliteit, prijs, samenstelling en voordelen per product gekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk de top 10 beste mesh wifi router aan kunnen wijzen.

Onze laatste woord over mesh wifi router

Er is duidelijk geworden dat de top 10 mesh wifi routers de beste van de markt zijn. Met deze producten krijg je toegang tot het internet en de connectiviteit die je nodig hebt om de beste prestaties te behalen. Daarom is het belangrijk om bij een keuze voor een mesh wifi router de tijd te nemen om de beste optie voor jouw situatie te vinden. Het blijft belangrijk om een goede balans te houden tussen budget en prestaties. Een van de bovenstaande 10 routers kan daarom een uitstekende keuze zijn als je de best mogelijke connectiviteit en prestaties wilt verkrijgen. Laat je dus niet afschrikken door de lage prijs: deze producten leveren waar je naar op zoek bent. Neem de tijd om de opties te vergelijken, en dan weet je zeker dat je een mesh router kiest die perfect zal werken voor jouw thuis.

Nieuwe mesh wifi router kopen: waar moet je precies op letten?

Is het voor jou kraakhelder; heb je een nieuwe mesh wifi router voor in je kantoor nodig? Dan doe je er, volgens ons, verstandig aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Dat deze 10 mesh wifi router als beste uit onze test gekomen zijn, is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze 10 mesh wifi router hebben gewoonweg het meeste te bieden. Om uiteindelijk voor jezelf tot de juiste keuze te komen, zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten.

Samenstelling en gebruik van de mesh wifi router

Ten eerste moet je goed naar de samenstelling van elke mesh wifi router kijken. Elke mesh wifi router is op zijn eigen manier uniek, waardoor je op dit gebied een uitgebreide vergelijking kunt maken. Ten tweede moet je over het gewenste gebruik nadenken. Waarvoor en hoe wil je precies je nieuwe mesh wifi router gebruiken? Als je dat weet, kun je dit prima afstemmen op de samenstelling van elke mesh wifi router. Je bent hierdoor in staat om alvast een flinke schifting in het aanbod te maken.

Budget en kwaliteit van de mesh wifi router

Verder heb je uiteraard met de kwaliteit van de mesh wifi router te maken. Wij raden je aan om alleen voor een variant van een A-merk te kiezen. Kies ook voor een variant die goed aangeschreven staat. Dat geldt in ieder geval allemaal voor de varianten die wij hierboven besproken hebben. Tot slot moet je ook nog op je budget letten. Hoeveel geld kun en wil je uitgeven aan je nieuwe mesh wifi router? Doordat de prijzen nogal uiteenlopen, kun je voor elk budget wel een prima mesh wifi router aanschaffen. Ga in ieder geval voor één van bovenstaande varianten.