1. nas

De top 10 beste nas van 2024

Heb je ooit overwogen om een NAS (Network Attached Storage) aan te schaffen voor je thuisnetwerk? Overweeg je ook om meer harde schijfruimte aan te schaffen om je gegevens professioneel te bewaren? Wees dan niet verrast dat er veel verschillende NAS-apparaten op de markt zijn. Welke is de juiste voor jou? In dit artikel stellen we je de top 10 products voor, waardoor je de beslissing gemakkelijker kunt maken. Blijf lezen om meer te weten te komen over het kopen van een NAS.

Wat is de beste nas van 2024? Vind hier de top 10 beste nas'en

Wil je voor in je kantoor een nieuwe nas kopen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je namelijk allerlei soorten en varianten naar voren komen. Daarbij is het ook nog een feit dat je niet dagelijks een nas koopt. Je doet er daarom verstandig aan om je goed in het huidige aanbod te verdiepen. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Hoe wij dit doen? Onze specialisten zijn voor jou op zoek naar de 10 beste nas gegaan. Op basis van onze bevindingen en analyses hebben wij uiteindelijk de 10 beste nas aan kunnen wijzen. Verder voorzien wij je verderop in dit artikel nog van handige tips. Met deze tips ben je in staat om nog sneller de beste nas voor in jouw kantoor uit te kiezen.

Laatste aangepast: 26 jul. 2023

30 jun. 2023

Hoi, mijn naam Cathlyn. Samen met een team van andere specialisten werk ik dagelijks hard aan de website Hetbestevoorkantoor.nl. Dit doe ik voornamelijk omdat ik het erg leuk vind. Kantoorartikelen hebben bij mij een bepaalde passie opgewekt, getuige ook mijn vorige banen. Zo ben ik actief geweest als inrichter van kantoorpanden. Waar een goed kantoor aan moet voldoen, kan ik je dan ook haarfijn uitleggen.

Cathlyn Bakker
Cathlyn Bakker

De 5 beste nas'en van A tot Z uitgelicht

Wat is nou de beste nas waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is per individu verschillend. Dit komt voornamelijk doordat de wensen per individu verschillend zijn. Ook komt dit doordat de verschillende nas allemaal op hun eigen manier uniek zijn. Dit maakte het voor ons een ware uitdaging om de 5 beste nas uit te kiezen. Uiteindelijk zijn wij bij de onderstaande 5 varianten uitgekomen.

1. Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor.

5/5

De Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS biedt een fantastisch, krachtig en veilig opslagsysteem. Het is uitgerust met een 512 GB SSD en een 6-kern ARM-processor. Dit maakt het mogelijk om al je gegevens lokaal op te slaan en overal ter wereld toegang te verkrijgen tot je bestanden. U hoeft niet meer afhankelijk te zijn van opslagnetwerken van derden. Met de Amber X heb je alle controle over je gegevens en bepaal je wie er bij de bestanden kan. De Amber X is ook eenvoudig te gebruiken. De gebruiksvriendelijke app geeft je de mogelijkheid om overal ter wereld toegang te krijgen tot je geüploade bestanden. Deze app is veelzijdig en ondersteunt alle populaire bestandsformaten. Ook biedt de app een beveiligingsfunctie die je helpt om je gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Verder is de Amber X uitgerust met een krachtige processor en geavanceerde beveiligingsfuncties om te voorkomen dat je gegevens worden gemanipuleerd of verloren gaan.

2. Amber One AmberPRO 2TB(1TB*2), Personal Home Cloud Server, NAS Wifi Router AC2600 2GB RAM Docker ready.

5/5

Met Amber One AmberPRO 2TB heb je een persoonlijke cloud die je gemakkelijk thuis installeert. De AmberPRO is een NAS Wifi Router waarmee je draadloos toegang krijgt tot je data. Je krijgt 2TB opslagruimte die je naar wens kunt uitbreiden. Daarnaast beschikt de AmberPRO over AC2600 wifi met een 2GB RAM. Met deze krachtige WiFi heb je een stabiele verbinding met je router. Bovendien is de AmberPRO Docker ready, wat betekent dat je deze met verschillende apps, zoals Plex of Emby, kunt gebruiken. Met de AmberPRO krijg je toegang tot een onbeperkt aantal gebruikers. Je kunt je data dus eenvoudig delen met je partner, familie of vrienden. Daarnaast kun je je foto's en video's streamen naar je TV met TV casting. Met de automatische camera back-up kun je ook je foto's en video's van je Android of iPhone back-uppen. Kortom, de AmberPRO is een betrouwbare cloud oplossing voor thuis, voor een optimale beveiliging van je data.

3. Synology DS120j NAS.

5/5

Met de Synology DiskStation DS120j krijgt u een krachtige en gebruiksvriendelijke NAS-oplossing. U kunt eenvoudig uw gegevens ophalen, opslaan en delen met uw gezin of vrienden overal. De DS120j wordt geleverd met een intuïtieve webinterface waarmee u de NAS-functies kunt beheren, zoals het beheer van gebruikers, toegangscontrole en het maken van backups. De DS120j is ook voorzien van een verscheidenheid aan cloud-toepassingen, waaronder Cloud Station, Video Station en Audio Station. Hiermee kunt u uw bestanden synchroniseren tussen computers, een persoonlijke mediabibliotheek maken en zelfs muziek, foto's en video's streamen naar uw mobiele apparaten. Met de DS120j kunt u ook uw persoonlijke cloud-opslag maken, waarmee u gemakkelijk toegang krijgt tot uw bestanden vanuit een webbrowser. In plaats van het gebruik van externe diensten, kunt u uw eigen personal cloud opzetten. Daarnaast biedt de DS120j een beveiligingsfunctie waarmee u de toegang tot uw gegevens kunt beheren. U kunt gebruikersaccounts maken en toegangscontrole instellen, zodat alleen de gebruikers met de juiste toegangsrechten toegang krijgen tot uw gegevens. Met de 2 jaar garantie van Synology, kunt u er zeker van zijn dat uw data altijd veilig en beschermd is.

4. Netwerkopslag Synology DS220.

5/5

Netwerkopslag Synology DS220+ is een modern en krachtig opslagsysteem dat gebruik maakt van de nieuwste technologie. Het is ontworpen om de opslagcapaciteit te maximaliseren en biedt een uitstekende prestatie, zelfs wanneer er veel gebruikers tegelijkertijd toegang hebben. Het is een uitstekende oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele opslag. Het systeem biedt een uitgebreide set mogelijkheden voor beheer en geavanceerde functies, waaronder een back-upmogelijkheid, geavanceerde media-streaming en meerdere RAID-niveaus. Het heeft ook een gebruiksvriendelijke interface, waarmee gebruikers eenvoudig toegang kunnen krijgen tot hun bestanden. Daarnaast wordt het systeem geleverd met verschillende beveiligingsfuncties, waaronder encryptie en toegangscontrole, waardoor het een veilig en betrouwbaar opslagsysteem is. Netwerkopslag Synology DS220+ is een krachtige opslagoplossing die een betrouwbare en flexibele opslag biedt. Het is een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige opslagoplossing. Het systeem is eenvoudig te gebruiken, heeft veel beveiligingsfuncties en is tegen een betaalbare prijs verkrijgbaar.

5. Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB.

5/5

Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB biedt een krachtige en flexibele manier om al je digitale inhoud te streamen, te delen en te organiseren. Het is een persoonlijke cloudoplossing die je thuis of op kantoor kunt gebruiken en waarop je gemakkelijk toegang hebt vanaf elke locatie. Met deze 2 TB opslagcapaciteit kun je al je films, muziek, documenten, foto's en andere bestanden op één centrale plek opslaan, waar je ook bent. De My Cloud Home NAS is gebouwd met de meest geavanceerde technologie, waardoor het stroomverbruik laag blijft. Bovendien heeft het een gebruiksvriendelijke interface waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot je bestanden, apps en functies. Het is eenvoudig te installeren en te beheren met mobiele apparaten, en je kunt er vanaf elke locatie mee verbinding maken. Met gebruiksvriendelijke apps heb je de mogelijkheid om al je bestanden snel te synchroniseren, delen en beheren. Bovendien kun je met deze oplossing tot wel 20 gebruikers toegang geven tot alle bestanden op je NAS.

Nog niet de perfecte nas gevonden?

Vind je de bovenstaande 5 nas niet volledig op je wensen aansluiten? Of is er een andere reden waarom je liever niet voor één van deze 5 nas kiest? In dat geval raden wij je aan om ook onderstaande 5 productreviews goed door te nemen. Ook over deze 5 nas zijn wij namelijk te spreken.

6. Synology DS220J NAS Barebone Zonder harde schijven Geschikt voor 2.5" en 3.5.

5/5

DS220j is een NAS-oplossing die eenvoudig te installeren is en tegelijkertijd veelzijdige functionaliteit biedt. Het is krachtig genoeg om te voldoen aan de behoeften van elke gebruiker. Het is uitgerust met een 1,4 GHz dual-core processor met ingebouwde hardware-versleuteling en ondersteunt 2,5-inch en 3,5-inch SATA-schijven met een opslagcapaciteit van maximaal 16 TB. DS220j is ook uitgerust met een Gigabit Ethernet-poort voor hogere prestaties en bestandsoverdracht. De Synology DS220j NAS-oplossing is ontworpen met een robuuste behuizing, waardoor het een stevige en betrouwbare opslagoplossing is. Daarnaast biedt de DS220j ook geavanceerde functies, zoals het streamen van media naar DLNA-apparaten, het downloaden van bestanden via BitTorrent en het delen van bestanden met externe gebruikers.

7. Synology DiskStation DS223, NAS, Desktop, Realtek, RTD1619B.

5/5

Synology DiskStation DS223 biedt een hoogwaardige, krachtige opslagoplossing. Het is uitgerust met een Realtek RTD1619B-processor uit de Realtek-familie, die een uitstekende prestatie levert. De DiskStation biedt twee SATA III-schijven met een opslagcapaciteit van 2,5 of 3,5 inch. Het is ook uitgerust met een 2 GB DDR4-geheugen, waardoor het een betrouwbare en uitgebreide opslagoplossing biedt. De DiskStation heeft verschillende netwerkprotocollen, waaronder SMB1 (CIFS), SMB2, SMB3, NFSv3, NFSv4, NFSv4.1, NFS Kerberized sessions, iSCSI, HTTP, HTTPs, FTP, enz. Met deze functies kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot uw bestanden vanaf elk apparaat. Deze NAS is ook uitgerust met een actief koelsysteem met een ventilator, waardoor deze efficiënt en stil kan blijven werken. Met deze veelzijdige oplossing kunt u al uw bestanden veilig opslaan, beheren en delen.

8. Synology DiskStation DS923+ NAS-server 4 bays AMD Ryzen R160 4 GB DDR4.

5/5

De Synology DiskStation DS923+ NAS-server biedt u een betrouwbare, krachtige en veelzijdige oplossing voor het opslaan van uw gegevens. Het is voorzien van een krachtige AMD Ryzen R160-processor met 4 GB DDR4-geheugen, waardoor het systeem een snellere overdrachtstijd biedt, waardoor het een ideale oplossing is voor het verwerken van grote bestanden. Daarnaast kunt u de opslagcapaciteit uitbreiden met meer dan 50 TB over 4 bays. U kunt de opslagcapaciteit verder uitbreiden met de DX517, die meer dan 120 TB opslagruimte biedt. Daarnaast kunt u uw netwerk verbinden met snellere netwerken en NVMe-schijven om de prestaties te verbeteren. De DS923+ biedt u een ideale oplossing voor het consolideren van uw gegevens en het versnellen van uw werklasten.

9. Synology DS723+ RED 16TB (2x 8TB)

5/5

NO DESCRIPTION

10. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS.

5/5

De Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8 TB NAS is het ideale opslagsysteem voor al uw persoonlijke bestanden. Met deze NAS kunt u back-ups maken en enorme hoeveelheden content van meerdere computers, smartphones en tablets opslaan in uw eigen privénetwerk. U hoeft geen dure abonnementen af te sluiten om toegang te krijgen tot uw opslagruimte. De My Cloud EX2 Ultra beschikt over twee geïntegreerde harde schijven met een totale opslagcapaciteit van 8 TB, waardoor u veel ruimte heeft om bestanden op te slaan. Met de My Cloud EX2 Ultra kunt u overal en altijd toegang krijgen tot uw bestanden. De app My Cloud biedt draadloze toegang tot al uw bestanden, waar u ook bent. U kunt de NAS ook synchroniseren met Dropbox, Google Drive en OneDrive, zodat u bestanden gemakkelijk kunt delen met anderen. Bovendien heeft de EX2 Ultra een geavanceerde RAID-configuratie voor optimale prestaties en betrouwbaarheid. U kunt ook een externe toegang tot uw bestanden instellen door het instellen van een FTP-server of een afstandsverbinding. Met deze veelzijdige NAS kunt u eenvoudig al uw bestanden beheren.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste nas

Ja, je kunt deze nas blind vertrouwen. Dit heeft twee redenen:

  • Wij hebben volledig zelf het onderzoek uitgevoerd. De adviezen die wij je geven, zijn hierdoor adviezen waar wij volledig achterstaan.
  • Wij werken volledig onafhankelijkheid. Ook hebben wij ervoor gekozen om onafhankelijk te werken. Dit houdt in dat wij niet met andere merken of fabrikanten samenwerken.

Voor het selecteren van de 10 beste nas hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Hierbij hebben we kritisch naar de kwaliteit, prijs, samenstelling en voordelen per product gekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk de top 10 beste nas aan kunnen wijzen.

Onze laatste woord over nas

Het is duidelijk dat het belangrijk is om de juiste nas te krijgen. Door de top 10 nas te bekijken kan je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. Zo heb je de beste prestatie van je nas en heb je twijfels over de kwaliteit. Met deze lijst als leidraad, kan je vertrouwen op de beste en voordeligste prijs. We hopen dat de gegeven informatie over de top 10 producten helpt bij het kiezen van de beste nas voor jouw specifieke behoeften. Bekijk de opties voordat je een aankoop doet, om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt voor een product dat niet bij je wensen past. Vergeet ook niet dat de gekozen nas ook voor je toekomstige behoeften moet voorzien. Doe daarom goed onderzoek naar de ondersteuning die het product biedt, zodat je in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan.

Nieuwe nas kopen: waar moet je precies op letten?

Is het voor jou kraakhelder; heb je een nieuwe nas voor in je kantoor nodig? Dan doe je er, volgens ons, verstandig aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Dat deze 10 nas als beste uit onze test gekomen zijn, is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze 10 nas hebben gewoonweg het meeste te bieden. Om uiteindelijk voor jezelf tot de juiste keuze te komen, zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten.

Samenstelling en gebruik van de nas

Ten eerste moet je goed naar de samenstelling van elke nas kijken. Elke nas is op zijn eigen manier uniek, waardoor je op dit gebied een uitgebreide vergelijking kunt maken. Ten tweede moet je over het gewenste gebruik nadenken. Waarvoor en hoe wil je precies je nieuwe nas gebruiken? Als je dat weet, kun je dit prima afstemmen op de samenstelling van elke nas. Je bent hierdoor in staat om alvast een flinke schifting in het aanbod te maken.

Budget en kwaliteit van de nas

Verder heb je uiteraard met de kwaliteit van de nas te maken. Wij raden je aan om alleen voor een variant van een A-merk te kiezen. Kies ook voor een variant die goed aangeschreven staat. Dat geldt in ieder geval allemaal voor de varianten die wij hierboven besproken hebben. Tot slot moet je ook nog op je budget letten. Hoeveel geld kun en wil je uitgeven aan je nieuwe nas? Doordat de prijzen nogal uiteenlopen, kun je voor elk budget wel een prima nas aanschaffen. Ga in ieder geval voor één van bovenstaande varianten.