1. rekenmachine

De top 10 beste rekenmachine van 2024

Aandacht: De komst van de rekenmachine heeft onze levens enorm veranderd. We zijn in staat om complexe berekeningen te maken in een fractie van een seconde. Maar wat veel mensen nog niet weten, is hoe waardevol een rekenmachine is. Niet alleen voor het leven op school, maar ook thuis. Daarom hebben we een top 10 samengesteld van de beste rekenmachines op de markt. Van klassieke rekenmachines tot de meest geavanceerde - we hebben een rekenmachine voor iedereen. Lees verder om erachter te komen welke rekenmachine het beste bij jou past!

Wat is de beste rekenmachine van 2024? Vind hier de top 10 beste rekenmachines

Wil je voor in je kantoor een nieuwe rekenmachine kopen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je namelijk allerlei soorten en varianten naar voren komen. Daarbij is het ook nog een feit dat je niet dagelijks een rekenmachine koopt. Je doet er daarom verstandig aan om je goed in het huidige aanbod te verdiepen. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Hoe wij dit doen? Onze specialisten zijn voor jou op zoek naar de 10 beste rekenmachine gegaan. Op basis van onze bevindingen en analyses hebben wij uiteindelijk de 10 beste rekenmachine aan kunnen wijzen. Verder voorzien wij je verderop in dit artikel nog van handige tips. Met deze tips ben je in staat om nog sneller de beste rekenmachine voor in jouw kantoor uit te kiezen.

Laatste aangepast: 4 aug. 2023

30 jun. 2023

Hoi, mijn naam Cathlyn. Samen met een team van andere specialisten werk ik dagelijks hard aan de website Hetbestevoorkantoor.nl. Dit doe ik voornamelijk omdat ik het erg leuk vind. Kantoorartikelen hebben bij mij een bepaalde passie opgewekt, getuige ook mijn vorige banen. Zo ben ik actief geweest als inrichter van kantoorpanden. Waar een goed kantoor aan moet voldoen, kan ik je dan ook haarfijn uitleggen.

Cathlyn Bakker
Cathlyn Bakker

De 5 beste rekenmachines van A tot Z uitgelicht

Wat is nou de beste rekenmachine waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is per individu verschillend. Dit komt voornamelijk doordat de wensen per individu verschillend zijn. Ook komt dit doordat de verschillende rekenmachine allemaal op hun eigen manier uniek zijn. Dit maakte het voor ons een ware uitdaging om de 5 beste rekenmachine uit te kiezen. Uiteindelijk zijn wij bij de onderstaande 5 varianten uitgekomen.

1. Best Choice Rekenmachine Rekenmachine XL Rekenmachine Groot Calculator Desk and Office Calculator.

5/5

De Grote Rekenmachine van Best Choice beschikt over een lcd-scherm met een helder beeld, waarop u gemakkelijk de cijfers kunt zien. Deze rekenmachine is uitgerust met een snelle processor en verschillende geavanceerde functies, waaronder dual power, kansberekeningen, conversies en statistieken. De krachtige batterij zorgt ervoor dat je de rekenmachine overal mee naartoe kunt nemen. Het grote voordeel van de Best Choice Rekenmachine XL Rekenmachine Groot Calculator Desk and Office Calculator is dat het een comfortabele en intuïtieve gebruikersinterface heeft .Daarom is hij ideaal voor studenten en iedereen die korte wiskundeproblemen moet oplossen. De knoppen zijn gemakkelijk te bedienen en je kunt de rekenmachine ook gebruiken om je financiële gegevens te beheren. Bovendien is de rekenmachine voorzien van een ingebouwde printer, waarmee je alle gecalculeerde resultaten kunt afdrukken. Deze krachtige rekenmachine is ook perfect voor mensen die veel met wiskundige formules werken.

2. ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm Bureaurekenmachine, Calculator met grote toetsen XL.

5/5

De ACROPAQ Rekenmachine is de perfecte partner voor iedereen die dagelijks met cijfers werkt. De rekenmachine is uitgerust met een 12-cijferig scherm dat eenvoudig te lezen is vanuit elke hoek. De grote toetsen met een XL-formaat maken het gebruik van deze rekenmachine ook voor mensen met grotere handen comfortabeler. De ACROPAQ Rekenmachine wordt geleverd met een dual power-systeem, dat is uitgerust met een automatische aan/uit-schakelaar en een energiebesparende stand-by-modus. De look van de rekenmachine is uitgevoerd in geborsteld aluminium, waardoor de rekenmachine een professionele uitstraling krijgt. De ACROPAQ Rekenmachine heeft een robuust ontwerp, waardoor hij stevig op tafel staat en makkelijk is mee te nemen. De rekenmachine biedt een aantal handige functies zoals de automatische correctiemodus, de percentage-modus en het geheugen. Deze functies maken het mogelijk om moeiteloos met cijfers te werken, waardoor het maken van berekeningen snel en eenvoudig wordt. Bovendien zorgt het lage energieverbruik van de rekenmachine ervoor dat deze veel langer meegaat, waardoor je extra geld bespaart. Met de ACROPAQ Rekenmachine kun je ervan uitgaan dat je altijd de juiste berekeningen kunt maken en dat je je geld goed besteedt.

3. Texas Instruments TI-30XB Multiview Wetenschappelijke rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI-30XB Multiview Wetenschappelijke rekenmachine is de perfecte oplossing voor wetenschappers die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare rekenmachine. Deze rekenmachine biedt u de bekende functies die u van een wetenschappelijke rekenmachine mag verwachten, zoals het uitvoeren van wiskundige berekeningen, het werken met percentages, exponentiële berekeningen en het werken met logaritmen. Maar daarnaast heeft de TI-30XB ook unieke opties die u helpen meerdere berekeningen te maken, resultaten te vergelijken en patronen te ontdekken. Bovendien heeft de TI-30XB een groot helder LCD-scherm waarop alle berekeningen en resultaten tegelijk worden weergegeven, waardoor het eenvoudig is om resultaten te vergelijken. De TI-30XB is perfect voor studenten, wetenschappers, ingenieurs en andere professionals die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken rekenmachine met geavanceerde functies. Deze rekenmachine is ook ideaal voor mensen die werken met complexe formules die veel fouten kunnen bevatten. Met de TI-30XB kunt u alle berekeningen eenvoudig controleren en fouten opsporen, wat uw productiviteit aanzienlijk verhoogt.

4. Casio fx-82MS-2 Wetenschappelijke rekenmachine.

5/5

Casio fx-82MS-2 Wetenschappelijke rekenmachine is een slimme en veelzijdige tool. Het is een zakcomputerformaat met 240 functies en een tweeregelig display. Bovenste regel is Dot Matrix met 12 tekens en onderste regel is LCD 10 + 2 tekens. Het gewicht is 105 g en de afmeting (H x B x D) is 14 x 77 x 162 mm. Het heeft een grote cursorknop voor bladeren, weer oproepen en bewerken van berekeningen. Het heeft een overzichtelijk display met onder andere scheidingstekens voor duizendtallen, exponentiële weergave als x10-symbool en een grotere weergave van de bovenste regel. Deze rekenmachine heeft ook comfortabele menu’s voor statistische berekeningen. Daarnaast heeft het een salderend geheugen, 8 constantegeheugens, SCI/FIX/ENG-functie, berekening van percentage, 24 niveaus van haakjes, trigonometrische functies, omrekening van poolcoördinaten in rechthoekige coördinaten en omgekeerd, hyperbolische en inverse hyperbolische functies, berekeningen in gon, graad en radiaal, omrekening van sexagesimaal in decimaal en omgekeerd, automatische breukberekening, toevalsgetallengenerator, tweedimensionale statistiek met berekening van gemiddelden, geschatte waarden en totalen, permutatie, combinatoriek, berekening van 6 verschillende soorten regressie en van de coëfficiënten A, B. De Casio fx-82MS-2 Wetenschappelijke rekenmachine is een must-have voor iedereen die een betrouwbaar rekeninstrument nodig heeft voor zijn of haar dagelijks werk. Het is een compacte rekenmachine met veel mogelijkheden. De veelzijdigheid en kracht van deze rekenmachine maken het de perfecte tool voor iedereen die met complexe berekeningen te maken heeft.

5. Casio FX-82EX Wetenschappelijke rekenmachine.

5/5

De Casio FX-82EX wetenschappelijke rekenmachine is een ideale tool voor studenten die een rekenmachine nodig hebben met meer functionaliteit. Het is ontworpen met een modern design en heeft veel handige functies. De Casio FX-82EX heeft een groot aantal voorgeprogrammeerde formules voor wiskunde, natuurkunde, chemie, biologie en andere wetenschappelijke gebieden. Met deze rekenmachine kun je ook grafieken maken en vergelijkingen oplossen. Verder heeft het een Recall-functie waarmee je je ingevoerde gegevens gemakkelijk kunt terughalen. De Casio FX-82EX heeft ook een aantal handige extra's, zoals een verlichte toetsenbord, een ingebouwde timer, een statistieken-modus en een logboek waarin je je rekenopdrachten kunt bijhouden. Je kunt de rekenmachine ook aansluiten op een pc en de rekenopdrachten uitvoeren die je op het scherm in het programma kunt maken. De Casio FX-82EX wetenschappelijke rekenmachine is een handig hulpmiddel voor studenten die graag hun wiskunde en wetenschappelijke kennis willen verbeteren. Het is een krachtige rekenmachine met veel functies en extra's, waardoor je met gemak allerlei rekensommen kunt oplossen. Het is een uitstekende keuze voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige rekenmachine met veel functies en extra's.

Nog niet de perfecte rekenmachine gevonden?

Vind je de bovenstaande 5 rekenmachine niet volledig op je wensen aansluiten? Of is er een andere reden waarom je liever niet voor één van deze 5 rekenmachine kiest? In dat geval raden wij je aan om ook onderstaande 5 productreviews goed door te nemen. Ook over deze 5 rekenmachine zijn wij namelijk te spreken.

6. Canon rekenmachine LS-88.

5/5

De Canon LS-88 rekenmachine is ontworpen om milieu- en energiebewust te zijn. Het is de perfecte oplossing voor mensen die vaak onderweg zijn en toch kunnen rekenen. Dankzij de zonnepanelen kunt u de rekenmachine overal gebruiken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over stroom. Als er geen zon is, is de rekenmachine ook uitgerust met een batterij. Daarnaast is de rekenmachine voorzien van verschillende basisfuncties, zoals optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het scherm is helder en duidelijk, waardoor het gemakkelijk is om de uitkomsten te zien. Dankzij de slanke vorm en het lichte gewicht is de rekenmachine eenvoudig mee te nemen in een tas of rugzak. Daarnaast is de rekenmachine gemaakt van stevig materiaal, waardoor hij tegen een stootje kan. Kortom: de Canon LS-88 rekenmachine is de perfecte rekenmachine voor iedereen die milieu- en energiebewust wil zijn.

7. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine.

5/5

De TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine is een krachtige tool voor leerlingen die grafieken, tabellen en andere gegevens willen analyseren. Het moderne, geavanceerde ontwerp maakt het gebruik van de rekenmachine snel en gemakkelijk. Het kleurenscherm geeft een duidelijk beeld van de gegevens die worden weergegeven. De rekenmachine biedt ook een extra functie, waarmee leerlingen kunnen programmeren in Python. Ze kunnen kiezen uit veel verschillende programma's, zoals het maken van grafieken, het schrijven van code en het debuggen van hun programma's. Daarnaast heeft de rekenmachine ook een speciale Python App, waarmee leerlingen kunnen leren hoe ze Python kunnen gebruiken. Met de TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine kunnen leerlingen hun vaardigheden verbeteren en hun leerprocessen verfijnen. Ze kunnen de gegevens analyseren, de complexiteit van programmeren begrijpen en hun kennis uitbreiden. Deze rekenmachine is een van de meest veelzijdige tools voor leerlingen die grafieken, tabellen en andere gegevens willen analyseren.

8. Texas Instruments TI-30XS Multiview Wetenschappelijke rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI-30XS Multiview Wetenschappelijke rekenmachine is een krachtig en betrouwbaar handig gereedschap voor studenten en docenten. Deze rekenmachine heeft een uitgebreid scala aan functies die nuttig zijn voor studenten die wiskunde, natuurkunde, chemie, biologie en andere wetenschappelijke studies volgen. De TI-30XS Multiview is voorzien van een kleurenscherm, dat meerdere berekeningen tegelijk weergeeft. De rekenmachine heeft een eenvoudig te navigeren menu dat alle functies bevat, waaronder vergelijkingen, statistische berekeningen, wortelberekeningen en logaritmen. Er zijn ook speciale functies, zoals de 'split-screen' modus die het mogelijk maakt twee berekeningen naast elkaar te vergelijken. De TI-30XS Multiview beschikt ook over een 'data entry' functie, waarmee je waarnemingen en andere gegevens kan invoeren die je later kunt gebruiken om patronen en trends te ontdekken. Daarnaast heeft deze rekenmachine een geheugenfunctie, waarmee je berekeningen kunt opslaan om later te bekijken. De TI-30XS Multiview is ideaal voor studenten, leraren, wetenschappers en iedereen die gebruik maakt van wetenschappelijke berekeningen. Met zijn krachtige functies en gebruiksvriendelijke interface is deze rekenmachine een fantastische aanvulling op je toolbox.

9. Casio FX-82EX-PK Wetenschappelijke rekenmachine Roze.

5/5

De Casio FX-82EX-PK wetenschappelijke rekenmachine in roze is een krachtig hulpmiddel voor het oplossen van veelvoorkomende wiskundige problemen. Het heeft een groot aantal verschillende functies, waaronder de \Natural Textbook Display\ Natural V.P.A.M. Deze functie maakt het mogelijk om veelvoudige en gecompliceerde wiskundige problemen op een intuïtieve manier te berekenen. De Natural V.P.A.M. functie stelt gebruikers ook in staat om natuurlijke formuleringen in te voeren, waardoor problemen makkelijker te begrijpen en op te lossen zijn. De Casio FX-82EX-PK is ook voorzien van een aantal handige tools zoals een statistische modus, waarmee gebruikers gemakkelijk statistische gegevens kunnen beoordelen, en een grafische modus waarmee gebruikers grafieken kunnen maken. Daarnaast heeft het een geïntegreerde agendamodus, waarmee je al je opdrachten en deadlines kunt beheren. De rekenmachine is ook voorzien van een ingebouwd geheugen, waarmee je gemakkelijk eerdere formules en berekeningen kunt opslaan. De Casio FX-82EX-PK is een betrouwbare en krachtige tool voor elke student of professional die op zoek is naar een betrouwbare wetenschappelijke rekenmachine.

10. Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD kleurenscherm Voorzien van Nederlandse examenstand.

5/5

Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD kleurenscherm Voorzien van Nederlandse examenstand De Casio fx-CG50 Grafische Rekenmachine LCD Kleurenscherm is een zeer veelzijdig apparaat. Het 8 regels x 21 karakters LCD kleurenscherm wordt gebruikt om grafieken en gegevens in 7 kleuren weer te geven. Het scherm is ook op te splitsen in Graph/Graph en Graph/Tabel. De rekenmachine beschikt over een speciale examenmodus, waarmee je toegang krijgt tot het gebruikersgeheugen tijdens toetsen. Verder heeft het 61 kB gebruikersgeheugen en 16 MB flash (updates te downloaden via de app), en kan het rekentoestel/rekentoestel of rekentoestel/PC verbonden worden met de bijgeleverde kabel. Daarnaast is er ook directe overdracht mogelijk van .txt, .csv en .py bestanden. De Casio fx-CG50 is voorzien van een schuifdeksel, heeft afmetingen van 18,6 x 89,0 x 188,5 mm en een gewicht van 272 g (batterijen inbegrepen). Daarnaast is het voorzien van een natuurlijk display, meer dan 65.000 kleuren, 28 waarden-/constantengeheugen en verschillende berekeningen voor basis n. De Casio fx-CG50 wordt geleverd met een garantie van 3 jaar.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste rekenmachine

Ja, je kunt deze rekenmachine blind vertrouwen. Dit heeft twee redenen:

  • Wij hebben volledig zelf het onderzoek uitgevoerd. De adviezen die wij je geven, zijn hierdoor adviezen waar wij volledig achterstaan.
  • Wij werken volledig onafhankelijkheid. Ook hebben wij ervoor gekozen om onafhankelijk te werken. Dit houdt in dat wij niet met andere merken of fabrikanten samenwerken.

Voor het selecteren van de 10 beste rekenmachine hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Hierbij hebben we kritisch naar de kwaliteit, prijs, samenstelling en voordelen per product gekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk de top 10 beste rekenmachine aan kunnen wijzen.

Onze laatste woord over rekenmachine

Het is geweldig om te weten dat er zoveel verschillende top-kwaliteit rekenmachines op de markt zijn. Je hoeft niet langer in de war te zijn over welke rekenmachine het beste is voor jouw behoeften. Door deze top 10 lijst te bekijken heb je een goed overzicht van de beste rekenmachines. Je hebt eindelijk de perfecte rekenmachine gevonden die precies past bij je behoeften. Er zijn zo veel verschillende rekenmachines beschikbaar, maar als je deze top 10 lijst hebt bekeken weet je zeker welke rekenmachine de beste optie voor jou is. Je bent er klaar voor om te gaan werken met een van deze top 10 rekenmachines! Profiteer nu van de krachtige functies en verbeter je rekenresultaten. Laat je niet langer afschrikken door complexe rekenproblemen, en gun jezelf de kans om deze implementeren. Vergeet niet om de beoordelingen van anderen te lezen en je te verdiepen in alle functies voordat je een keuze maakt. Er is altijd een rekenmachine die aansluit op je behoeften. Hopelijk heb je genoten van het lezen van deze top 10-lijst.

Nieuwe rekenmachine kopen: waar moet je precies op letten?

Is het voor jou kraakhelder; heb je een nieuwe rekenmachine voor in je kantoor nodig? Dan doe je er, volgens ons, verstandig aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Dat deze 10 rekenmachine als beste uit onze test gekomen zijn, is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze 10 rekenmachine hebben gewoonweg het meeste te bieden. Om uiteindelijk voor jezelf tot de juiste keuze te komen, zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten.

Samenstelling en gebruik van de rekenmachine

Ten eerste moet je goed naar de samenstelling van elke rekenmachine kijken. Elke rekenmachine is op zijn eigen manier uniek, waardoor je op dit gebied een uitgebreide vergelijking kunt maken. Ten tweede moet je over het gewenste gebruik nadenken. Waarvoor en hoe wil je precies je nieuwe rekenmachine gebruiken? Als je dat weet, kun je dit prima afstemmen op de samenstelling van elke rekenmachine. Je bent hierdoor in staat om alvast een flinke schifting in het aanbod te maken.

Budget en kwaliteit van de rekenmachine

Verder heb je uiteraard met de kwaliteit van de rekenmachine te maken. Wij raden je aan om alleen voor een variant van een A-merk te kiezen. Kies ook voor een variant die goed aangeschreven staat. Dat geldt in ieder geval allemaal voor de varianten die wij hierboven besproken hebben. Tot slot moet je ook nog op je budget letten. Hoeveel geld kun en wil je uitgeven aan je nieuwe rekenmachine? Doordat de prijzen nogal uiteenlopen, kun je voor elk budget wel een prima rekenmachine aanschaffen. Ga in ieder geval voor één van bovenstaande varianten.