1. router

De top 10 beste router van 2024

Het is belangrijk dat je het juiste apparaat aanschaft voor je specifieke behoeften. Maar waar moet je beginnen? Met zoveel producten waaruit je kunt kiezen, is het moeilijk om de juiste router voor jouw situatie te kiezen. Gelukkig leidt dit artikel je door de top 10 producten die beschikbaar zijn op de markt. Van budgetrouters tot krachtigere types, we hebben alles wat je nodig hebt om je thuisnetwerk uit te breiden en van optimale prestaties te genieten. Het volgen van een goede router is een must voor elke gebruiker. Of je nu wil surfen, streamen of gamen, een goede router zal je helpen om je dataverkeer te verwerken. Lees dit artikel om de beste routers te vinden die je kunt kopen voor je thuisnetwerk en om te ontdekken hoe ze je leven gemakkelijker kunnen maken. Begin met het verkennen van de top 10 producten en sta versteld van de prestaties die ze kunnen leveren.

Wat is de beste router van 2024? Vind hier de top 10 beste routers

Wil je voor in je kantoor een nieuwe router kopen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je namelijk allerlei soorten en varianten naar voren komen. Daarbij is het ook nog een feit dat je niet dagelijks een router koopt. Je doet er daarom verstandig aan om je goed in het huidige aanbod te verdiepen. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Hoe wij dit doen? Onze specialisten zijn voor jou op zoek naar de 10 beste router gegaan. Op basis van onze bevindingen en analyses hebben wij uiteindelijk de 10 beste router aan kunnen wijzen. Verder voorzien wij je verderop in dit artikel nog van handige tips. Met deze tips ben je in staat om nog sneller de beste router voor in jouw kantoor uit te kiezen.

Laatste aangepast: 27 jul. 2023

30 jun. 2023

Hoi, mijn naam Cathlyn. Samen met een team van andere specialisten werk ik dagelijks hard aan de website Hetbestevoorkantoor.nl. Dit doe ik voornamelijk omdat ik het erg leuk vind. Kantoorartikelen hebben bij mij een bepaalde passie opgewekt, getuige ook mijn vorige banen. Zo ben ik actief geweest als inrichter van kantoorpanden. Waar een goed kantoor aan moet voldoen, kan ik je dan ook haarfijn uitleggen.

Cathlyn Bakker
Cathlyn Bakker

De 5 beste routers van A tot Z uitgelicht

Wat is nou de beste router waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is per individu verschillend. Dit komt voornamelijk doordat de wensen per individu verschillend zijn. Ook komt dit doordat de verschillende router allemaal op hun eigen manier uniek zijn. Dit maakte het voor ons een ware uitdaging om de 5 beste router uit te kiezen. Uiteindelijk zijn wij bij de onderstaande 5 varianten uitgekomen.

1. AVM FRITZ!Box 7530 AX Draadloze Router 2400 Mbps WiFi 6.

5/5

De FRITZ!Box 7530 AX met Wi-Fi 6 is de perfecte oplossing voor een optimaal thuisnetwerk. De router combineert Wi-Fi 6 met een VDSL supervectoring 35b, waardoor internetsnelheden tot wel 300 Mbps mogelijk zijn. Met Wi-Fi 6 worden meerdere 4K-streams, beeldbellen, downloads en cloudtoepassingen probleemloos ondersteund. Bovendien is de router uitgerust met Gigabit-LAN, USB-poorten en een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en aansluiting voor een analoge telefoon. Met de FRITZ!Box 7530 AX met Wi-Fi 6 krijgt u een veelzijdig communicatieaanbod. Het nieuwe Wi-Fi-protocol zorgt voor een betrouwbare verbinding met hoge snelheden, waardoor u zonder problemen geniet van allerlei online media. Met VDSL supervectoring 35b kunt u zelfs internetsnelheden tot 300 Mbps halen. Bovendien zijn er Gigabit-LAN-poorten, USB-poorten en een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en aansluiting voor een analoge telefoon. De FRITZ!Box 7530 AX met Wi-Fi 6 biedt u een complete oplossing voor een optimaal thuisnetwerk.

2. AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band.

5/5

De AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band is een alles-in-één oplossing voor al je kabelverbindingen. Met een Simultaneous Dual-Band netwerk kan de router gelijktijdig twee verschillende Wi-Fi netwerken op de 2.4 GHz en 5 GHz banden opereren. Dit zorgt ervoor dat het verkeer op je eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg zit. Met de Multi-User MIMO technologie heb je de mogelijkheid meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet te voorzien. Zo heb je geen last van langzame internetverbindingen als je meerdere smart-home devices gebruikt zoals slimme verlichting, thermostaten, camera's, speakers, enzovoorts. De FRITZ!Box 6660 Cable heeft een geïntegreerde DOCSIS 3.1 kabelmodem en een razendsnelle 2,5-gigabit-LAN poort die geschikt is voor gigabitsnelheden op de kabelaansluiting van alle kabelproviders. Zo heb je altijd een betrouwbare en snelle verbinding.

3. TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps.

5/5

Met de TP-Link Archer C50 router geniet je van een snel en betrouwbaar netwerk. Deze router heeft een Simultaneous Dual-Band netwerk, waarmee je binnen een paar minuten een stabiel netwerk hebt. Je kunt met de router op twee verschillende wifi-banden opereren, namelijk de 2.4 GHz en 5 GHz. Zo kun je apparaten verdelen over de wifi-banden, waarbij de meest intensieve taken op de snellere 5 GHz wifi-band worden geplaatst. Op de 2.4 GHz wifi-band kun je de basistaken zoals browsen, het delen van bestanden en videobellen doen. De router heeft ook een ouderlijk controlesysteem, waarmee je kunt instellen welke sites je kinderen mogen bezoeken en hoe lang ze op het internet mogen zitten. De router is gemakkelijk te configureren met de Tether app, waardoor je binnen no-time klaar bent om te browsen. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Met de TP-Link Archer C50 router profiteer je dus van een snel en stabiel netwerk met ouderlijke controle.

4. TP-Link Archer AX10 Router Wifi 6 1500 Mbps.

5/5

De TP-Link Archer AX10 biedt ook veel geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder WPA3, een versterkte encryptie standaard voor wifi-netwerken. Met deze router kunnen gebruikers zich beschermen tegen kwaadwillende hackers en cyberaanvallen. Daarnaast is de router voorzien van een ingebouwde firewall en voorzien van een aantal geavanceerde beheeropties, zoals ouderlijk toezicht, gastnetwerken, bandbreedtetesten en meer. De Archer AX10 is ook voorzien van een USB 3.0-poort voor directe aansluiting op een extern apparaat, zoals een opslagmedium. Met deze router kunnen gebruikers hun media direct streamen naar hun apparaten, waardoor ze nog meer kunnen genieten van hun favoriete content. Bovendien biedt de router een gratis Tether-app waarmee gebruikers eenvoudig hun netwerk instellingen kunnen beheren vanaf hun mobiele apparaat.

5. Linksys E5400 WiFi Router Dual-Band WiFi 5 1200 Mbps Met 4 Ethernet Poorten Eenvoudige Installatie AC1200.

5/5

De Linksys E5400 WiFi Router Dual-Band WiFi 5 1200 Mbps biedt een uitstekende prestatie met zijn Dual-Band WiFi 5 technologie. Met deze router kunt u de hoogst mogelijke WiFi-snelheden bereiken, met maximaal 1200 Mbps. De router biedt ook de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk te verbinden, dankzij de 4 Ethernet poorten. De router is eenvoudig te installeren door de handige setup-assistent. U hoeft alleen maar de stappen te volgen en binnen enkele minuten heeft u uw router al geïnstalleerd. De router is ook voorzien van de nieuwste beveiligingsprotocollen, zoals WPA2 en WEP, om uw apparaat en netwerk te beschermen tegen hackers en indringers. U kunt ook genieten van een betere streamingervaring dankzij de Quality of Service-technologie, waardoor uw verbinding stabiel en betrouwbaar blijft.

Nog niet de perfecte router gevonden?

Vind je de bovenstaande 5 router niet volledig op je wensen aansluiten? Of is er een andere reden waarom je liever niet voor één van deze 5 router kiest? In dat geval raden wij je aan om ook onderstaande 5 productreviews goed door te nemen. Ook over deze 5 router zijn wij namelijk te spreken.

6. ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps.

5/5

De ASUS-AX3000 TUF Gaming Router biedt gamers een snelheid tot wel 3000 Mbps, waardoor je een ongeëvenaarde gamingervaring krijgt. De router is voorzien van de nieuwste Wi-Fi 6-technologie, die de bandbreedte en stabiliteit van je netwerk verhoogt en verbindingen met meerdere apparaten tegelijkertijd ondersteunt. Als je games op hoge kwaliteit wilt spelen, heb je een betrouwbare en stabiele verbinding nodig. De ASUS TUF-AX3000 biedt daarom een verhoogde dual-band Wi-Fi 6-verbinding met een verbeterde wifi-bereik. Bovendien is deze router voorzien van ingebouwde optimizers voor gaming, waarmee je je netwerk op een eenvoudige manier kunt afstellen voor de beste prestaties. Het biedt ook de Game Boost-functie, waarmee je de kwaliteit van je verbinding kunt verbeteren door een specifiek apparaat voorrang te geven. Je kunt zelfs de QoS-instellingen verbeteren voor elk apparaat, afhankelijk van hun eisen. Met de ASUS TUF-AX3000 zal je gamingervaring nooit meer hetzelfde zijn.

7. TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps.

5/5

De TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps biedt draadloos internet met een maximale snelheid van 300 Mbps. Het is een betrouwbare router, gemaakt door een van de meest bekende merken in de wereld. Het apparaat is geschikt voor zowel thuis als op het werk en biedt een betrouwbare verbinding voor al je apparaten. Het is perfect voor het streamen van video's, het spelen van online games en het downloaden van bestanden met hoge snelheden. De router beschikt over 3 externe antennes die het signaal versterken en verzenden naar alle hoeken van je huis of kantoor. Deze antennes zorgen ook voor een verbeterde dekking en een betere draadloze bereikbaarheid. Daarnaast heeft de router ook een beveiligingsmogelijkheid waarmee je je netwerk kunt beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. De TP-Link TL-WR841N Router is een krachtig en betrouwbaar apparaat dat eenvoudig te installeren is. Er is ook een gratis mobiele app, waarmee je de router kunt instellen en beheren. Met deze app kun je ook de netwerkstatus bekijken en de verbindingen beheren. Zo kun je eenvoudig het netwerk beheren en optimaal gebruik maken van alle functies. Let op: de TP-Link TL-WR841N wordt definitief vervangen door de TP-Link TL-WR940N.

8. TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6.

5/5

De TP-Link Archer AX55 router biedt een efficiënte en krachtige draadloze verbinding voor al je thuisapparatuur. Het is voorzien van de nieuwste Wi-Fi 6-technologie, waarmee je kunt profiteren van snellere downloadsnelheden, een betere dekking en meer verbindingen. De router werkt op een dual-band frequentie en is uitgerust met een krachtige Qualcomm-chipset en veel geheugen, waardoor de prestaties stabiel zijn, zelfs bij een zware transmissiebelasting. Met de Archer AX55 Router kun je ook genieten van een betere gaming-ervaring. De router heeft een meervoudige verwerkingseenheid voor een betere prestatie, waardoor je games kunt spelen zonder vertragingen. Het heeft ook een geïntegreerde Gigabit-switch met vier poorten, waarmee je eenvoudig je gaming-apparaten aan de router kunt koppelen. De router is ook voorzien van vele beveiligingsfuncties, zoals WPA3-encryptie, waardoor je je netwerk tegen cyberaanvallen en malware kunt beschermen.

9. TP-Link Archer AXE75 Router Tri-Band Wi-Fi 6E.

5/5

Deze TP-Link Archer AXE75 router biedt een buitengewone prestatie dankzij het nieuwe Wi-Fi standaard 6E (AXE). Dit betekent dat je verbinding stabieler en sneller is voor meerdere verbonden toestellen, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van je snelle internetverbinding. Ook is je netwerk energiezuiniger voor al je mobiele apparaten. Verder heeft deze router een Multi-User MIMO-functie waardoor je meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet kunt voorzien. Dit maakt deze router perfect voor drukke huishoudens met veel smart-home devices zoals slimme verlichting, thermostaten, camera's, speakers, enzovoorts. Bovendien kun je de router gemakkelijk configureren via de app, die je kunt installeren op Android & iOS. Zo ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen. Met deze router geniet je van een uitstekende prestatie en een optimaal gebruiksgemak.

10. TP-Link Archer AX23 Router Wifi 6 5G.

5/5

De TP-Link Archer AX23 router biedt een uitstekende prestatie voor middelgrote woningen. Met zijn Simultaneous Dual-Band netwerk kan deze router zowel 2.4 GHz als 5 GHz banden opereren, waardoor je een stabiel en betrouwbaar netwerk hebt. Bovendien heeft de router het nieuwste Wi-Fi standaard 6 (AX) aan boord. Hierdoor kun je genieten van een veel betere verbinding, met meer stabiliteit en hogere snelheden. Bovendien kun je meer verbonden apparaten aan je netwerk toevoegen, zonder dat de prestaties hieronder lijden. De TP-Link Archer AX23 router beschikt ook over een handige app, waarmee je de router gemakkelijk kunt configureren. Zo hoef je niet meer te zoeken naar instellingen en codes om je netwerk in te stellen. De app is voor zowel iOS als Android te gebruiken, waardoor je binnen enkele minuten aan het browsen kunt gaan. Dankzij deze handige functie heb je altijd controle over je netwerk, waardoor je problemen eenvoudig kunt oplossen.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste router

Ja, je kunt deze router blind vertrouwen. Dit heeft twee redenen:

  • Wij hebben volledig zelf het onderzoek uitgevoerd. De adviezen die wij je geven, zijn hierdoor adviezen waar wij volledig achterstaan.
  • Wij werken volledig onafhankelijkheid. Ook hebben wij ervoor gekozen om onafhankelijk te werken. Dit houdt in dat wij niet met andere merken of fabrikanten samenwerken.

Voor het selecteren van de 10 beste router hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Hierbij hebben we kritisch naar de kwaliteit, prijs, samenstelling en voordelen per product gekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk de top 10 beste router aan kunnen wijzen.

Onze laatste woord over router

Na het bekijken van deze lijst met de beste routers, is er geen twijfel meer dat je weet welke router je nodig hebt! Als je er een hebt gevonden die bij je past, dan hoeft je geen tijd meer te verspillen door naar andere routers te zoeken. Als je deze lijst met de beste routers hebt gebruikt, dan ben je er zeker van dat je de beste keuze zal maken. Het is ook belangrijk om te weten dat het je een hoop tijd en moeite kan besparen als je deze lijst bekijkt. Er is veel werk gestoken in het onderzoek naar de beste routers, dus door deze top 10 op te volgen, verspeed je veel tijd. Je kunt er zeker van zijn dat je met de juiste router naar huis gaat!

Nieuwe router kopen: waar moet je precies op letten?

Is het voor jou kraakhelder; heb je een nieuwe router voor in je kantoor nodig? Dan doe je er, volgens ons, verstandig aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Dat deze 10 router als beste uit onze test gekomen zijn, is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze 10 router hebben gewoonweg het meeste te bieden. Om uiteindelijk voor jezelf tot de juiste keuze te komen, zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten.

Samenstelling en gebruik van de router

Ten eerste moet je goed naar de samenstelling van elke router kijken. Elke router is op zijn eigen manier uniek, waardoor je op dit gebied een uitgebreide vergelijking kunt maken. Ten tweede moet je over het gewenste gebruik nadenken. Waarvoor en hoe wil je precies je nieuwe router gebruiken? Als je dat weet, kun je dit prima afstemmen op de samenstelling van elke router. Je bent hierdoor in staat om alvast een flinke schifting in het aanbod te maken.

Budget en kwaliteit van de router

Verder heb je uiteraard met de kwaliteit van de router te maken. Wij raden je aan om alleen voor een variant van een A-merk te kiezen. Kies ook voor een variant die goed aangeschreven staat. Dat geldt in ieder geval allemaal voor de varianten die wij hierboven besproken hebben. Tot slot moet je ook nog op je budget letten. Hoeveel geld kun en wil je uitgeven aan je nieuwe router? Doordat de prijzen nogal uiteenlopen, kun je voor elk budget wel een prima router aanschaffen. Ga in ieder geval voor één van bovenstaande varianten.